kebahagiaanku

kebahagiaanku

Wednesday, 2 January 2013

rahsia cantik,gebu dan berseri walaupun tanpa mekap

Assalamualaikum....


tragedi mekap tebal memang betul2 buat lynda trauma....huhu...nak tau ceritanya????? ha ni kisah masa zaman anak dara tau,bila keluar dengan kawan mesti mau cantik,gebu,putih,dengan bedak berdozen semua aku sapu lah.....zaman ni rempit tau,naik motor la...hehe...satu hari ni,nak gi mall,mekap semua cun dah ni.....keluar ramai ramai naik moto,sampai tngah jalan.......mak ai HUJAN!!!!!!

bayangkan mekap tebal2 ni,naik motor,helmet bukan cover full face....sampai ja kat mall,memang ssemua gelak,muka macam badut,ada part putih,ada part gelap,ada merah sana sini,tak tengok maskaranya lagi..huaaaaa malunya....lepas tu memnag jangan harap aku nak mekap ....

tapi,bila tak mekap,muka lynda kusam,pucat dan memang nampak takda seri...pastu bila tengok muka tak cantik,mula lah cari kosmetik la,krim la...kena satu krim tu,habis mengelupas satu muka,pedihnya Allah ja yang tau...muka sampai bengkak,gatal pon ada,putih memang la putih,tapi tempat mana yang garu semua berparut...sedihhhhh...putihnya 1-2 bulan ja,pastu kembali macam dulu jugak....lepas tu,memang dah tak da mood dah dengan semua mekap atau krim...biar ja muka macam tu,sampai lah kawin and dapat anak...

lepas bersalin,lynda amik ESP shaklee untuk banyakkan susu badan,pastu ambil alfalfa and lecithin jugak.....nak keluar rumah pakai bedak baby ja,tapi yang best sangattt tu,kawan2 slalu tanya pakai bedak apa la,macam mana lynda mekap la nampak natural ja...memang la natural yang oi,dah memang tak mekap pun...haaaaaa ni lah penangan shaklee...

muka memang tak nampak pucat walaupun tak bermekap,kulit licin,parut cepat pudar dan gebu ja rasa....memang suka bila tengok cermin...hehe...kawan2 siap suruh lynda tolong mekap kat diorang lagi sebab diorang cakap lynda mekap nampak natural sangat...padahal tak mekap pon....bila bagitau lynda memang tak mekap,siap amik tisu lap2 kat muka lagi nak buktikan,ha diorang mula lah korek rahssia..rahsianya?????sshaklee la...

ESP tu protein tau,memang sangattttt baik untuk kulit dan badan kita....protein adalah maknan sel badan kita,ia akan menggantikan sel2 mati dengan sel baru...rambut dan kuku pon makin cantik...alfalfa pulak detox,buang semua toksin dalam badan,bila badan takda toksin,barulah kulit tak da masalah,cantik dan licin ja....mudah ja kan...

dulu bedak compact tu slalu cepat habis,skali pakai hentam sampai jadi lutong...huhu...skarang sampai hubby tanya,bedak tu nak simpan ssampai expired ka?????hehe best la tu,wife dia dah tak pakai bedak,jimatttt duit...hehe....mekap2,kosmetik semua dah letak tepi...tak perlu dah semua tu,yang lynda perlukan hanyalah SHAKLEE...

kulit cantik,badan sihat,berat badan turun dan dah kembali seperti anak dara...hubby pon makin sayanggggg...hoooooo bestynya...rugi tau sapa tak cuba shaklee ni,produk hebat,harga berbaloi....ada ujian klinikal,selamat,berkesan dan 100% semulajadi...

apa tunggu lagi,tak payah susah susah berhabis duit beli make up or produk kecantikkan mahal2 tapi kesan tak seberapa....shaklee kan ada....terbaikkk...

nak tau lebih lanjut tentang shaklee dan nak dapatkan konsultasi percuma???hubungi lynda ya....
call/sms:0105066089
email:lynndaollala@gmail.com
(ASLINDA ARSHAD)

*produk ini tidak bertujuan untuk merawat,menyembuh,mendiagnosss atau mencegah sebarang penyakit*

No comments:

Post a Comment