kebahagiaanku

kebahagiaanku

Sunday, 9 June 2013

Vitamin untuk kulit cantik

Assalammualaikum...

sapa taknak cantikk???ehh manalah ada orang taknak cantik kan?apa usaha anda untuk cantik???bagi yang berkemampuan boleh buat rawatan pakar...boleh guna krim mahal2,ambil suntikan...macam2 lagi lah teknologi zaman sekarang...

tapiiii...................
ada yang mengeluh guna macam2 produk still tak dapat kesan yang mereka nak..sapu krim siang malam,serum la bagai semua tak berhasil..macm lynda memang tak mampu la nak bli krim mahal2,buat rawatan pakar2 tu lagi jauh la...hehe

ramai yang tanya lynda macam mna nak selesaikan masalah dengan kulit muka ni...kes besar ni,muka cik oiii,hari2 orang tengok le...adoiii mau tak gelabah...
takpa...sabar,relax..
kalau rawatan luaran tak berkesan,apa kata cuba rawat dari dalam...

macam mana nak rawat dari dalam???

amalkan lah pengambilan vitamin/supplement....
di shaklee,kami sarankan anda ambil b complex,vita c dan vita e complex...
ni vitamin yang paling asas untuk masalah kulit...vitamin ni bukan saja untuk mencantikkan dan menyelesaikan masalah kulit anda,malah ianya juga sangat membantu dalam penjagaan kesihatan tubuh..
dan ingin saya ingatkan,vitamin bukanlah makanan magic ya,bukan makan hari ni esok terus nampak kesan..TAK ya...vitamin berkerja secara perlahan,ianya hanya makanan tambahan...kesannya mengikut tubuh masing2,ada yang 1 bulan dah berkesan,ada yang 2-3 bulan..bergantung,setiap badan tak sama..kena banyak bersabar dan makan secara konsisten..tak boleh la skip2..hari ni makan,esok tak makan macam mana nak berkesan ya dak???

satu lagi yang paling penting,AIR...mesti paling kurang kena minum 3 litre sehari..kalau tak jangan makan vitamin...yang makan vitamin,terutamanya yang ambil vitamin dari sumber protein,banyak kali dipesan,AIR MESTI PALINGGG KURANG 3 LITRE SEHARI,kalau tak vitamin2  ni akan membebankan buah pinggang kita...pastu bila terjadi sesuatu yang tak diingini,mulalah menyalahkan vitamin dan pengedar..kata vitamin ni ada kesan sampingan bahaya...jika anda ikut saranan yang diberi,makan ikut dos,minum cukup air,Insyaallah takkan ada sebarang kesan yang tak baik..vitamin ni dari sumber semulajadi,bukan sintetik ke ,organik ke...memang ia takkan mendatangkan kesan sampingan...yang ada hanyalah krisis penyembuhan yang bermakna vitamin ini sedang berkerja menyingkirkan segala toksin dalam tubuh dan ini adalah positif...

berbalik pada vitamin untuk kulit cantik ni...jom kita lihat apa fungsinya:

b complex:
-b is for beauty of course...hehe
-mengatasi stress,stress tak elok untuk kecantikkan kulit ya..
-menukarkan makanan kepada tenaga dan mengelak keletihan

vita c:
-merangsang pembentukkan kolagen
-mengurangkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik
-mengatasi kulit kering dan kasar
-mencerahkan kulit,melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen yang menjadi penyebab utama kejadian jeragat

vita e complex:
-melambatkan penuaan
-mengurangkan kedut,garis halus,parut,jerawat dan bintik penuaan
-memulihkan tekstu kulit dan ton muka,dada dan otot peha
-antioksidan yang kuat

kalau nak kesan lagi best,boleh tambah Esp dan collagen powder bersama pengambilan set asas ini...

jadi,apa tunggu lagi,jom cuba..rawat dari dalam..kulit cantik badan pun sihat...2 in  1 kan..terbaik..
jangan lupa ya,di samping usaha kita,mesti doa banyak2 pada Allah sebab semua yang terjadi hanya dengan izin Allah ,makan vitamin berjuta pun kalau Allah tak bagi cantik takkan cantik juga la...jadi usaha sehabis boleh,doa sebanyak mungkin dan berserahlah pada Allah pencipta kita...Insyaallah,niat kita baik,Allah pasti berikan yang terbaik juga buat kita..
(^______________________________________________________________^)

jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk shaklee atau anda mepunyai sebarang pertanyaan tentang masalah yang anda hadapi,jangan segan2 untuk menghubungi lynda ya,lynda sangat berbesar hati untuk membantu anda..
hubungi lynda di:
call/sms:0105066089
email:lynndaollala@gmail.com
ASLINDA ARSHAD,YOUR LOVELY SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR~

No comments:

Post a Comment